Jääkiekko veikkaus – Parhaat strategiat ja vetotyypit

Commercial content | New Customers Only | 18+

Kaupallinen sisältö | Vain uusille asiakkaille | 18+

Jääkiekko on lähellä lähes jokaisen suomalaisen sydäntä, kuten tietysti taas Helsingin torilla juhlittu maailmanmestaruuskilpailun voitto todisti. Jääkiekko onkin suomalaisten jos ei ainoastaan seuratuin, niin myös suosituin laji. Suomalaiset jääkiekkoilijat pelaavat laadukasta jääkiekkoa sekä kotimaassamme että ulkomailla.

Tämä kappale esittelee jääkiekko veikkaus asiaa, kuten Liiga vedonlyöntihjeet, NHL vedonlyöntivihjeet, ja KHL vedonlyönti. Käymme läpi erilaisia vinkkejä, sekä esittelemme erilaisia vedonlyönti mahdollisuuksia. Nämä ovat perinteisesti vedonlyönti vaihtoehtoja urheiluvedonlyönnissä, mutta esittelemme myös, miten niitä kannattaa pelata jääkiekon suhteen.

Jääkiekko veikkaus

Suosituimmat vedonlyöntitavat jääkiekossa

Jääkiekko veikkaus on älyttömän mielenkiintoista juuri sen nopean pelitavan vuoksi. Kentällä sattuu ja tapahtuu, ja toisinaan tulee valitettavan paljon loukkaantumisia. Koska peli on niin nopea tempoista, pelaajien on välillä todella hankala pitää pää kylmänä, mikä usein johtaa erilaisiin tappeluihin.

Suomalaisia jääkiekkoilijoita löytyy jokaisesta maailman jääkiekon pääsarjasta, ja lähes jokaiselle vuoden päivälle löytyy otteluita, joissa on suomalaisia mukana. Myös jääkiekko veikkaus on mukana kaikissa lajin tapahtumissa.

Käymme tässä läpi yleisiä urheiluvedonlyöntiin liittyviä vaihtoehtoja, mutta niistä on karsittu pois vaihtoehdot, jotka eivät käy jääkiekossa. Huomioithan kuitenkin, että näinkin valtavan suosion ansainneelle lajille löytyy myös kymmeniä muita vedonlyöntitapoja. Nhl vedonlyöntivihjeet noudattavat yleisiä urheiluvedonlyöntimuotoja, mutta myös paljon muuta.

Kuten muutenkin vedonlyönnissä, myös jääkiekko veikkaus on paljon viihdyttävämpää, kun tunnet säännöt ja lajin muutenkin peripohjaisiesti. Lisäksi jääkiekko veikkaus muuttuu aina helpommaksi, mitä paremmin olet tutustut tilastojen lisäksi myös vedonlyöntitapoihin.

Tutustumalla niihin, löydät helpommin itsellesi sopivat tavat, jotka vastaavat omaa tietämystäsi. Joskus on myös olemassa vedonlyöntitapoja, jotka eivät suoraan liity edes yleiseen- tai nippelitietoon, vaan ihan vain pelitapaan, mikä muuten sopii sinulle parhaiten.

Näiden asioiden tutustumiseen ei periaatteessa voi koskaan käyttää liikaa aikaa. Joskus on myös suositeltua avata useampikin pelitili, ja niiden avulla seurata, kuka tarjoaa parhaat vedonlyöntitavat sinua kiinnostavaan tapahtumaan, ja kuka esimerkiksi tarjoaa parhaat kertoimet. Tästä vielä lisää myöhemmin.

1×2-kohteet

1×2 on tuttu näky vedontarjoajien ja muiden tilastojen alla. Tämä onkin suosituin vedonlyöntitapa erityisesti Suomessa. 1×2-vedossa perinteitä noudattaen veikataan voittajaa kahden välillä, tai x, eli tasapeli.

Jääkiekko veikkaus on kuitenkin paljon rikkaampi vaihtoehdoissaan, joten katsotaan seuraavaksi mitä muita vedonlyöntitapoja löytyy. Nhl vedonlyöntivihjeet tässäkin muodossa kattavat lähinnä tilastojen seuraamiset.

Under/over -vedot (alle/yli)

Tämä on ehdottomasti suositeltu vetomuoto jääkiekossa, etenkin, kun haluat olla juurikin sen voittoja tekevä vedonlyöjä. Jääkiekossa nämä linjat ovat lähtökohtaisesti yli tai alle 4-5 maalia.

Kuten tietysti jokainen ymmärtää, maalien tekoon ja lopulliseen pelitulokseen vaikuttavat muun muassa kentällä olevat maalivahdit, jäähyherkkyydet, erikoistilanteet, pelin laukausmäärät, sekä tietysti ottelun panos.

Mitä isompi ottelu on kyseessä, sen pienempi maaliodotusarvo ottelulla on. Tämä johtuu siitä, että merkityksellisissä otteluissa törmäävät usein kaksi tasavahvaa joukkuetta, eikä kummankaan odoteta päästävän saatikka sitten tekevän runsaasti maaleja. Nhl vedonlyöntivihjeet menevät seuraavasti.

Hyvät maalivahdit, kuten Tuukka Rask, Pekka Rinne, ja Riku Helenius, pelissä kuin pelissä pudottavat pelattavan ottelun maaliodotusarvoa. Epävarmat maalivahdit, tai uudemmat maalivahdit usein nostavat maaliodotusarvoja.

Jäähyherkkyys tarkoittaa sitä, että joukkue koostuu kylmäpäisemmistä pelaajista. Näin joukkue ottaa itselleen enemmän rangaistuksia, mikä kuitenkin tilastollisesti usein johtaa runsasmaalisempiin otteluihin.

Joukkueet, jotka pelaavat kuuliaisesti, yleensä tilastollisesti maaliodotusarvo laskee. Tämä hyvin tiivistää jääkiekko veikkaus ja itse asiassa koko jääkiekon ytimen lajina.

Jääkiekossa myös heikot YV-osaamiset laskevat yhdessä laadukkaan AV-osaamisen kanssa maaliodotuksia. Toisin on taas laadukkaassa YV-osaamisessa ja heikossa AV-osaamisessa, kun nämä tapaavat nostaa maaliodotusarvoja.

Laukausmääriä jääkiekossa ei kannata kauheasti seurata, sillä ne eivät prosentuaalisesti aina vaikuta ottelutuloksen syntymiseen. Niistä kannattaa kuitenkin ottaa vähän inspiraatiota.

Varmasti jokainen suomalainen muistaa otteluita, joissa rakkaat Leijonamme selvästi prässäävät ja laukovat enemmän, mutta tarkkuus- ja onnistumisprosentit ovat todella matalat. Tämä on perus sääntö monessa urheilulajissa.

Vaikka pelaisit tämäntapaista vetoa, ottelun lopputulosta on silti hyvä miettiä. Vaikka sinun ei suoraan tarvitse veikata lopputulosta tai maalimäärää, se vaikuttaa jääkiekko veikkaus tilanteisiin tai ihan vedonlyöntiä tehdessä esimerkiksi tasapelin todennäköisyyteen tai vaikka tasoituskohteiden järkevyyteen.

Liiga vedonlyöntivihjeet noudattavat samoja vinkkejä kuin Nhl vedonlyöntivihjeet.

Veikkausvihjeet

Moneyline vedot

Tilastollisesti on tullut todettua, että historiallisesti verrattuna jääkiekkoliigojen keskiarvoiset maalimäärät ovat laskeneet todella paljon. Tämä tarkoittaa myös sitä, että tasapelit ovat todennäköisempiä nykyään kuin ennen.

Jos veikkaat Moneyline-kohteita, sinun kannattaa ehdottomasti tarkistella ottelussa pelaavia joukkueita, josko kuitenkin tasapeli olisi mahdollinen.

Vedonlyönnin näkökulmasta katsottuna tasapelitilanteet ovat erityisen tärkeitä pudotuspeleissä, kun ottelun panoksena on ainoastaan voitto. Näin tasapelin riski nousee huomattavasti, etenkin, kun pudotuspeleissä joukkueet ovat tasavertaisempia.

Kun otteluiden maaliodotusarvot pienenevät, Moneyline on paljon suositellumpi vedonlyöntimuoto kuin esimerkiksi 1×2-kohteet. Turnausten alkuvaiheissa, esimerkiksi lohkovaiheissa, tasapelien riskit ovat todella pienet, jolloin 1×2-kohteet saattavat olla helpompia veikata.

Usein Moneyline-vedoissa kertoimet ovat kuitenkin suhteellisen pienet, jos lyöt vetoa ainoastaan yhdestä ottelusta. Välillä tämä kannattaa, mutta etenkin jääkiekko veikkaus asioihin liittyen (kun kyse on kausista) yleensä kannattaa miettiä, jos olisikin järkevämpi avata useampi tili ja veikata useammissa otteluissa.

Tasoituskohteet

Tasoitusveto on tyypillinen kaikissa urheilulajeissa. Tasoitusveto on erityisen loistava vedonlyöntimuoto silloin, kun voittaja joukkue on 100% selvä. Jääkiekko veikkaus tarkoittaa sitä, että veikkaat piste-eron perusteella. Alussa todennäköisyydet ovat tietysti 50/50.

Negatiiviset tasoitukset

Monesti jääkiekkoa seuraavat, tai etenkin suosikkijoukkueen pelejä seuraavat vedonlyöjät tekevät sen aloittelijan virheen, että he uskovat oman joukkueensa voittavan esimerkiksi kahden maalin erotuksella.

Logiikka perustuu siihen, että joukkueesi ensin tekisi ratkaisevan maalin ottamalla yhden pisteen erotuksella johdon, saisi siitä lisää voimaa, ja laukaisisi vielä yhden vastustajajoukkueen tyhjään maaliin. Pitkällä aikavälillä tällä logiikalla voi hävitä valtavasti rahaa.

Kahden maalin erotukset jääkiekossa ovat todella harvinaisia yleisistä toiveista huolimatta. Jääkiekko on todella nopea laji, mutta maalinteko jää yleensä todella vähäiseksi. Tämä johtuu monista asioista, joihin ei ole tarpeen käyttää liikaa aikaa tässä vaiheessa.

Joka tapauksessa todella harvoin tappiolla oleva joukkue poistaa maalivahtinsa, ja vastustaja ampuu myöhemmin tyhjiin. Tämä johtuu siitä riskistä, että kiekko menee pitkäksi ja peli alkaakin omalta maalilta, viidellä kuutta vastaan.

Usein siis voitolla oleva joukkue keskittyy vain puolustamiseen sen sijaan, että he yrittäisivät tehdä lisää maaleja. Kaiken tämän vuoksi on todella tärkeää, että voittava vedonlyöjä harkitsee moneen otteeseen, ennen kuin pelaa oman joukkueensa (-1, tai -1,5) tasoitusvetoja.

Positiiviset tasoitukset

Positiiviset tasoitukset tarkoittavat sitä, että tappiolla olevalle joukkueelle, tai niin kutsutulle altavastaajalle saatettaisiin saada jopa +2,5 tai +3,5 tasoituksia todella suurilla kertoimilla.

Tämä on tietysti paljon kannattavampaa, kuin pelata negatiivisella tasoituksella ottelun suosikin puolesta. Etenkin ne ottelut, kuten esimerkiksi pudotusvälierien ottelut, joissa maaliodotusarvo on suhteellisen pieni, kannattaa pelata altavastaajan puolesta.

Vaikka ottelussa suosikkijoukkue olisikin tilastoihin nojaten ylivoimainen, usein peli on silti jääkiekossa melko tasaväkistä, eikä niin kutsuttuja nöyryytysvoittoja oikein synny.

Johtoasemassa oleva joukkue usein pyrkii vain turvaamaan johtonsa, aivan kuten mainitsimme aikaisemmassa kappaleessa. Kun pelaat altavastaajan puolesta, kertoimesi ovat paljon suuremmat.

Tästä on esimerkiksi hyvä esimerkki Jääkiekon MM-kisoista, joissa suosikkimaiden ja pienempien jääkiekkomaiden välinen tasoero on kaventunut valtavasti.

Esimerkiksi Tanska tai Saksa, jotka ennen eivät pelanneet hyvin, ovat osoittaneet, että heille voi hyvin saada jopa kuuden tai seitsemän maalin tasoituksia. Nämä ovatkin siis kovin edullisia vedonlyöjille.

NHL vedonlyöntivihjeet sisältävät myös vastaavat huomiot, eli kaikki joukkueet ovat kovin tasaväkisiä, kun pelaajat vaihtelevat joukkueelta toiselle.

Parhaat Kertoimet

Jääkiekon vedonlyönti strategiat

Edellisestä kappaleesta poiketen esittelemme tässä erilaisia strategioita, joita onnistunut jääkiekko veikkaus pitää sisällään. Erilaisia strategioita löytyy kymmeniä, mutta tässä käymme läpi kaikki pääkohdat.

Strategiat siis pitävät lähinnä sisällään yleiset urheiluvedonlyöntiin liittyvät asiat, NHL vedonlyöntivihjeet, Liiga vedonlyöntivihjeet, sekä tärkeitä asioita, joita KHL vedonlyönti pitää sisällään.

Esimerkiksi Sakari Manninen ja Teemu Hartikainen ovat suomalaisten pistepörssin ykkösiä KHL liigassa. He molemmat pelaavat Venäjällä Salavat Yulaev Ufa joukkueessa, ja ovat ihan joukkueen ykköskermaa.

KHL vedonlyönti on kuitenkin myös paljon, paljon muuta, joten tilastoihin tutustumista riittää. Lisäksi eri liigojen ja jääkiekko tapahtumien välillä on paljon erilaisia pisteytykseen ja sääntöihin liittyviä asioita, jotka vaihtelevat otteluiden välillä. Tämän vuoksi johdonmukaisuus on hyvä asia vedonlyönnissä, ettet vain menisi vahingossakaan sekaisin liigasta.

Kari Jalonen taas on tuttu päävalmentaja, joka aiemmin valmensi Suomen miesten maajoukkuetta. Hän on uransa aikana nostanut monta joukkuettaan voittoon jo ihan ensimmäisellä kaudellaan. Nykyään hän valmentaa Bernissä Sveitsissä Sveitsin päämestaruusliigassa.

Jukka Jalonen taas on Lauri Marjamäkeä edeltävä Jokereiden päävalmentaja, kun Jokerit siirtyivät KHL:ään. Vastaavanlaiset siirrot valmentajien kanssa usein enteilevät joukkueen tulevaisuudesta, mikä tekee jääkiekko veikkaus asioista hieman helpompaa.

Emme siis voi tarpeeksi korostaa, kuinka tärkeää näitä asioita on opiskella, ja kuinka hyvä on olla lajin sisällä, kun lyöt vetoa.

Parasta isoimmissa vedontarjoajissa on se, että he tarjoavat otteluita suoratoistona. Näin voit vain lyödä vetoa, ja samalla istunnolla seurata, miten ottelu etenee. Jos tietysti lyöt pitkävetoa (pitkän aikavälin vetoa), sinun ei tarvitse viettää television edessä kaikkea aikaasi.

1. Loukkaantumiset

Mainitsimme jo, että loukkaantumisista on hyvä olla kuulolla, kun se kuitenkin vaikuttaa joukkueeseen. Vedonlyöjien ei kuitenkaan ole suositeltavaa ylireagoida näihin tapaturmiin, sillä ainoastaan avainpelaajan puuttuminen kentältä voi huomattavasti vaikuttaa tilanteisiin.

Muuten jääkiekossa kuitenkin pelataan usealla kentällä, joten kokoonpanot eivät kovasti järky, jos esimerkiksi toisen kentän pelaajista puuttuu yksi.

Maalivahdin loukkaantuminen on tietysti asia erikseen, sillä heidän välillä on valtavia tasoeroja. Urheilussa kuitenkin se juuri onkin hauskaa seurata, kuinka muu joukkue pelaa hankalien tilanteiden jälkeen.

Usein suomalaisille pelaajille on tuttua, että selkäranka katkeaa, kun vastustaja ottaa voittoaseman tai joku loukkaantuu. Monesti kuitenkin suomalainen sisu puskee läpi, ja pelaajat pelaavat kahta kauheammin!

Isoissa liigoissa, kuten NHL ja KHL, tilanne ei ole ihan sama. Yksilöt kyllä nousevat kovasti esiin, joten pistepörssien ykkösten loukkaantuminen vaikuttaa suuresti. NHL vedonlyöntivihjeet ja KHL vedonlyönti vihjeistä seuraavassa kappaleessa.

2. Huomioi mahdolliset motivaatiotekijät

Esimerkiksi jääkiekossa runkosarjat usein alkavat aikaisin syksyllä, ja kestävän pitkälle kevään lopulle. Runkosarja on erityisen pitkä NHL:ssä ja KHL:ssä. Tämän vuoksi joukkueilla ei ole 100% halua voittaa jokaista ottelua kauden aikana.

Tämä kannattaa ottaa huomioon, jotta voit ovelasti veikata altavastaajan puolesta, kun tiedät, ettei suosikkijoukkue tule panemaan parastaan.

Keväällä tietysti, kun pudotuspelit taas alkavat, joukkueet tekevät mitä tahansa voittaakseen, ja tässä vaiheessa myös aiemmin mainittuja nöyryytysvoittoja nähdään enemmän. Onnistuneen vedonlyönnissä on siis tärkeää ottaa huomioon tämä.

3. Tilastot

Emme vain voi liikaa korostaa, kuinka tärkeää on tuntea tilastot. Näiden pohjalta vedonlyöjän kuin vedonlyöjän on suhteellisen helppo osua oikeaan, olit sitten aloittelija tai kokenut uhkapelaaja.

Aiemmin mainitut vinkin ehkäistä liiallisia loukkaantumisia tai huomioida motivaatiotekijät ovat hyviä asioita pitää mielessä pelin alussa, kun lyöt vetoa, mutta mikään ei tietysti vedä vertoja tilastoille, joissa kaikki on tarkasti laskettu ja käännetty helpoiksi numeroiksi seurata.

Tilastot ovat jo vuosikymmeniä seuranneet kaikkea mahdollista, joten myös vedonlyöntimuodot, joita ei tässä artikkelissa mainittu, hyötyvät tilastojen sisällöstä.

4. Liiga-uutiset

Jokainen jääkiekko liiga on niin kaupallinen nykyään, ja jääkiekko veikkaus todella yleistä niiden ohella, että uutisia löytyy joka lähtöön.

Yleisöä kiinnostaa huippupelaajien ja päävalmentajien tekemiset. Uutisia seuraamalla saat myös hyvin vihiä siitä, miten stressaantuneita pelaajat ovat, ja kuinka se voisi vaikuttaa heidän suorittamiseen.

Jääkiekko liigat

Esimerkkejä liigoista, joissa jääkiekko veikkaus on mahdollista

Jos et ennen ole lyönyt vetoa jääkiekossa, tässä kappaleessa selviää, miksi se kannattaa ja miksi esittelemämme liigat ovat niin mielenkiintoisia.

Perusperiaate jääkiekko veikkaus kysymyksissä on se, kuinka paljon liigoja on seurannut, ja kuinka paljon niitä jatkaa seurata. Pelejä on jokaisen liigan kausilla viikoittain.

Tässä käymme läpi pääkohdat NHL, KHL, ja Liiga-sarjoista, mutta jääkiekossa on myös monta muuta sarjaa, joissa voit lyödä vetoa.

NHL

NHL vedonlyöntivihjeet ovat asia erikseen, kun kyseessä on maailman seuratuin jääkiekkoliiga. Jääkiekko veikkaus onkin juuri siksi hauskaa, että se yhdistää koko maailmaa.

NHL:ssä on pelattu jo pitkään 82 ottelun runkosarjaa, mikä tekee kaudesta todella viihdyttävän. NHL on jaettu läntiseen ja itäiseen konferenssiin, joissa itäinen on vielä jaettu Atlantic ja Metropolitan divisiooniin, sekä läntinen on jaettu Central ja Pacific divisiooniin. Joukkueita on perus runkosarjassa huikeat 31!

KHL

Kuten NHL ja Liiga, myös KHL alkaa syksyllä ja loppuu kevääseen. Jokerit ovat jälleen mukana kaudella 19/20 puheenjohtaja Jari Kurrin johdolla.

KHL on huikea venäläinen sarja, jonka yleisömäärä on kasvanut miljoonilla sitten vuoden 2010. KHL on myös jaettu itäiseen ja läntiseen konferenssiin, missä Jokerit luonnollisesti maantieteellisen sijaintinsa vuoksi sijoittuu läntiseen konferenssiin. Jokerit pelaa Bobrov divisioonassa yhdessä kahden Moskovalaisen joukkueen, Riikan, ja Pietarin kanssa.

Liiga

Jos kaikille ei ole vielä tuttua, Liiga on siis entinen SM-liiga. Liiga on ehdottomasti Suomessa seuratuin jääkiekkosarja, jossa tällä hetkellä pelaavat:

  • HIFK, HPK, Ilves, Jukurit, JYP, KalPa, Kookoo, Kärpät, Lukko, Pelicans, SaiPa, Vaasan Sport, Tappara, TPS Turku, Ässät.

Vuodesta 2014, Kärpät ovat voittaneet 3 mestaruutta, Tappara 2, ja vuoden 2019 mestari onkin HPK. Liiga vedonlyöntivihjeet sisältävät ehdottomasti pelaajavaihtojen seuraamista. Esimerkiksi joidenkin joukkueiden huonosta kaudesta johtuu heidän pelaajiensa siirtyminen ulkomaille suurempiin sarjoihin.

Tämä tilanne oli muun muassa HIFK:llä. Myös valmentajien sotkut tai vaihdot vaikuttavat jääkiekossa aina joukkueen suorituksiin.

TPS sai lisää vahvistusta muiden joukkueiden pelaajista, ja nousi neljänneksi. Muuten kuuden parhaan joukkoon selvisivät HPK, HIFK, Pelicans, Tappara, TPS, ja Kärpät.

Kaiken tämän paikallisuuden ja myös jääkiekko intohimon puolesta Liiga on yksi suomalaisten suosituimpia vedonlyöntisarjoja. Uusi kausi alkaa taas syyskuun alussa, joten jäämme innolla odottamaan, mitä se pitää sisällään! Ensimmäinen peli pelataan Hämeenlinnassa HPK-Kärpät 12.9. klo 18:30.

Sinulla on siis vielä hyvin aikaa tutustua tilastoihin ja erilaisiin vedonlyöntitapoihin, ja voit tehdä kauden seuraamisesta yhä mielenkiintoisempaa.

Vedonlyönnissä ei ole pakko käyttää isoja panoksia, joten pienilläkin panoksilla pääset elävöitymään peliin kahta kauheammin, kun lopputilanteessa ja pelitilanteissa on kiinni kylmää käteistä. Jääkiekko veikkaus, aivan kuten jääkiekko lajinakaan, ei tietysti sovi heikkohermoisimmille!