Jalkapallo vedonlyönti – Mitä sinun kannattaa tietää

Commercial content | New Customers Only | 18+

Kaupallinen sisältö | Vain uusille asiakkaille | 18+

Jalkapallo on yksi maailman suosituimmista urheilulajeista, joten myös jalkapallo vedonlyönti on erittäin yleistä viihdettä ympäri maailman. Oletko aloitteleva vedonlyöjä ja etsit vinkkejä, miten päästä alkuun vedonlyönnissä? Me olemme koonneet sinulle kattavan oppaan, joka johdattaa sinut vedonlyönnin saloihin.

Tämän oppaan luettuasi tiedät, mitä yleisimmät vedonlyöntimuodot ovat jalkapallossa. Lisäksi jaamme parhaat vedonlyöntivihjeet, strategiat ja jalkapallo kertoimet, jotka sinun kannattaa huomioida vetoja asettaessasi. Tutustu oppaaseen ja vedä ensimmäinen vetosi helposti.

Jalkapallo Vedonlyönti

[TDM]

Jalkapallo vedonlyönti: suosituimmat pelimuodot

Jos olet ikinä katsonut, miltä jalkapallo vedonlyönti näyttää vedonlyöntisivuilla, saatat olla hämmentynyt. Eri vaihtoehtoja vedonlyöntiin on sadoittain ja aloittelevana veikkaajana on mahdotonta tietää, mistä kannattaa lähteä liikkeelle. Erityisesti suurissa ja suosituissa otteluissa erilaisia pelimuotoja on loputon lista. Tietenkin parhaat vedonlyöntibonukset löydät meidän etusivulta suoraan!

Esittelemme seuraavaksi yleisimmät pelimuodot, joita jalkapallo vedonlyönti tarjoaa, pelasitpa sitten missä tahansa.

Pitkäveto (1×2)

Pitkäveto on ehkäpä se yleisin vedonlyönnin muoto, joka on näkyvissä heti listan kärjessä eri vedonlyöntivaihtoehtojen joukossa. Pitkäveto on idealtaan hyvin yksinkertainen. Sinun on veikattava ottelun lopputulosta kolmen vaihtoehdon väliltä, joita ovat kotivoitto, tasapeli ja vierasvoitto. Pitkävedossa 1 merkitsee kotivoittoa, x tasapeliä ja 2 vierasvoittoa.

Vedonvälittäjä laskee kullekin vaihtoehdolle tietyt jalkapallo kertoimet. Voittajasuosikki on se joukkue, jonka kerroin on matalampi (tyypillisesti alhainen kerroin on alle 2). Mitä todennäköisempi voittajasuosikki toinen jalkapallojoukkue on, sitä suurempi toisen joukkueen kerroin vastaavasti on. Lopputulosten todennäköisyyksien välillä on siis suora yhteys.

Jos ottelulla on selkeä ennakkosuosikki, kerroin vastapuolen joukkueelle on tyypillisesti ainakin 3/1 (4). Kerrointen ero on sitä jyrkempi, mitä selkeämpi toisen joukkueen voitto-odotus on. Jos taas erittäin selkeää suosikkia ei ole, kertoimet ovat vastaavasti tasaväkisemmät.

Tasapelin suhteen kertoimet ovat melkein aina välillä 2/1 (3) – 3/1 (4). Tähän ovat poikkeuksena ottelut, joissa on erittäin selkeä voittajasuosikki hyvin pienellä kertoimella.

Molemmat joukkueet tekevät maalin

Jalkapallo vedonlyönti muuttuu ja kehittyy vuosien varrella, ja viime aikoina tämä vedonlyöntimuoto on muuttunut yhä suositummaksi. Tämä johtuu siitä, että moni vedonlyöjä on alkanut veikkaamaan aiempaa enemmän otteluita, joissa syntyy paljon maaleja. Vaikka pitkäveto on idealtaan yksinkertainen, tätä pelimuotoa voidaan pitää vielä sitäkin yksinkertaisempana. Veikatessa vaihtoehtoja on nimittäin vain kaksi: kyllä tai ei. Tässä jossittelulle ei siis jää tilaa.

Molempien joukkueiden maalintekoa koskevan pelimuodon tekee mielenkiintoiseksi se, että se on luonteeltaan arvaamattomampaa kuin voittajajoukkueen veikkaaminen. Tämä käy ilmi kertoimien suuresta vaihteluvälistä, sillä jalkapallo kertoimet ovat yleensä 4/6 (1.66) – /4 (2.5). Kertoimet ovat harvemmin alle 1 / 2 (1.5) tai yli 2/1 (3).

Tällainen vedonlyönti edellyttää veikkaajalta paitsi molempien joukkueiden tason tuntemista myös niiden pelityylin tuntemista. Onko joukkueella hyökkäävä pelitapa mutta heikohko puolustus? Toiset joukkueet taas eivät tee helpolla maaleja mutta eivät myöskään päästä toisen joukkueen maaleja sisään.

Toinen versio tästä veikkausmuodosta on ”pelitulos + molemmat joukkueet tekevät maalin”. Tämä yhdistelmä sisältää sekä pitkävedon kaltaisen vedon että veikkauksen molempien joukkueiden maalinteosta. Jos olet sitä mieltä, että molemmat joukkueet tekevät maaleja mutta toinen on kuitenkin selkeämpi voittaja, tämä yhdistelmäveto voi olla hyödyllinen.

Maalien kokonaismäärän veikkaaminen

Maalien määrän veikkaaminen on kahta ylempänä esiteltyä haastavampi pelimuoto, joka voi kuitenkin tuoda korkeammat palautukset vedolle. Tämänkaltainen jalkapallo vedonlyönti on haastavampaa, koska todennäköisyys veikata oikein on pienempi. Tämä näkyy korkeissa kertoimissa, jotka ovat yleensä vähintään 5/1 (6).

Koska kyse on astetta haastavammasta vedonlyönnistä, onnistumismahdollisuudet ovat pienemmät mutta myös palautukset avokätisiä. Jos siis koet tuntevasi joukkueet hyvin, tälle kannattaa antaa mahdollisuus.

Jalkapallolle on tyypillistä, että ottelun aikana ei synny kovinkaan paljon maaleja. Siksi 1-1, 2-0 ja 1-0 kaltaisilla lopputuloksilla on yleensä pienet kertoimet ja isoilla maalimäärillä vastaavasti suuret kertoimet. Jos haluat kasvattaa haastavuutta ja voittomahdollisuuksia vielä enemmän, voit pelata variaatiota, joka tunnetaan Scorecast-vetona. Siinä lyödään vetoa ensimmäisestä maalintekijästä ja ottelun lopullisesta tuloksesta.

Ensimmäinen maalintekijä

Moni vedonlyöjä veikkaa mielellään ottelun ensimmäistä maalintekijää, koska tämä jalkapallo vedonlyönti antaa kohtuullisen hyvät palautukset kohtuupanoksella. Tämä tosin tarkoittaa, että myöskään kertoimet eivät ole hurjan suuria.

Tämä vetomuoto antaa hyvän mahdollisuuden veikata suosikkipelaajaasi, jos hän sattuu olemaan joukkueen johtotähtiä. Kaikista varminta on veikata hyökkääjää tai hyökkäävää keskikenttäpelaaja, koska nämä pelaajat tekevät maaleja useammin kuin vaikkapa puolustajat, puhumattakaan maalivahdista.

Tämä jalkapallo vedonlyönti edellyttää myös kunkin joukkueen ominaisuuksien ja tilanteen tuntemista. Jos joukkue on putoamaisillaan sarjasta ja vastustajana on tilastoissa korkealla oleva joukkue, on epätodennäköisempää, että ensiksi mainittu joukkue tekee ensin maalin.

Jos haluat kokeilla tätä vetoa, suosittelemme odottelemaan ennen vedon asettamista, että tiedät joukkueen kokoonpanon – vaikuttaahan tämä merkittävästi todennäköiseen maalintekijään. Jos olet veikannut tiettyä pelaajaa tekemään maalin mutta joku toinen ehtii tehdä maalin ennen kuin pelaaja tulee vaihdossa kentälle, veto on hävitty.

Muut vedonlyöntimuodot jalkapallossa

Jalkapallo vedonlyönti sisältää niin monta erilaista vetomuotoa, että niiden kaikkien käsitteleminen yhdessä artikkelissa on lähes mahdotonta. Yllä olevien yleisimpien vetomuotojen lisäksi haluamme kuitenkin esitellä vielä muutaman pelimuodon, jotka sinun on hyvä tuntea vedonlyöntiin perehtyessäsi.

Jalkapallo Kertoimet

Yhdistelmäveto eli moniveto

Moniveto tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että voit yhdistellä eri pelimuotoja mieleisesi mukaan. Se voi siis pitää sisällään esimerkiksi pitkävedon, ensimmäisen maalintekijän ja maalien kokonaismäärän. Mitä enemmän vetoon lisätään eri pelejä, sitä korkeammat jalkapallo kertoimet ovat. Tämä nostaa pelin vaikeutta ja samalla kasvattaa mahdollisia palautuksia. Tämä veto sopii rohkeille pelaajille, jolla vedonlyönnin perusteet ovat jo hallussa.

Tasoitusveto tai aasialainen tasoitusveto

Tasoitusvedossa ottelun toiselle joukkueelle annetaan ennen pelin alkua etulyöntiasema. Jos joukkueiden tasoero on huomattava, tämä veto voi antaa otteluun lisäjännitystä.

Pitkän aikavälin vedonlyönti (outright-vedot)

Outright-veto ei koske yksittäistä jalkapallo-ottelua vaan esimerkiksi liigan tai turnauksen kokonaisvoittajaa kaudella. Voittajan lisäksi tässä vetomuodossa voi veikata vaikkapa parasta maalintekijää, finalisteja tai lohkon voittajaa. Tällainen jalkapallo vedonlyönti edellyttää joukkueen laajaa tuntemusta ja uutisten tiivistä seuraamista.

Vedonlyönti livenä

Live-vedot ovat erityisen jännittäviä, koska niitä tehdään reaaliajassa, kun ottelu on jo käynnissä. Tällöin voit luonnollisesti lyödä vetoa lopputuloksesta silloin, kun tulos ei ole vielä ratkennut. Jos tilanne on esimerkiksi jo 1-2, et voi veikata enää ensimmäistä maalintekijää.

Live-vedoissa voit reagoida ottelun kulkuun lyhyelläkin varoitusajalla ja veikata esimerkiksi, tuleeko seuraava maali viiden minuutin sisällä. Vaihtoehtoja vedonlyöntiin on runsaasti, mutta niiden välillä kannattaa valita harkiten ja fiksusti.

Erikoisvedonlyönti

Itse otteluiden lisäksi voit lyödä vetoa myös niiden ulkopuolisia tapahtumia. Tähän liittyvät esimerkiksi pelaaja- ja valmentajamuutokset joukkueen sisällä.

Jalkapallo vedonlyöntivihjeet ja strategiat

Olet päässyt hyvään alkuun perehtymällä yleisimpiin jalkapallon pelimuotoihin. Seuraavaksi jaamme toimivimmat jalkapallo vedonlyöntivihjeet, jotka auttavat sinua lyömään vetoja menestyksekkäästi.

Vetojen onnistumisesta ei tietenkään ole ikinä takeita – juuri siinä piileekin vedonlyönnin jännitys – mutta fiksuilla valinnoilla todennäköisyyksiä voi kuitenkin parantaa.

Tasapelin veikkaaminen

Kuten kerroimme jo pitkävedon yhteydessä, tasapelien jalkapallo kertoimet ovat ennen ottelun alkua useimmiten hyviä eli yli 2/1 (3). Jos havittelet suurempia voittoja kuin mitä voittajasuosikin veikkaamisesta saa, tasapelin veikkaaminen oikeissa olosuhteissa voi olla fiksu veto. Tasapelin veikkaamisen huono puoli on toki se, että et pääse kannustamaan jompaakumpaa joukkuetta ja siten lisäämään pelijännitystä.

Jalkapallouutisten seuraaminen

Oman lempijoukkueen kuulumisia on hyödyllistä seurata kauden aikana, sillä kaikki muutokset vaikuttavat paitsi laajoihin kokonaisuuksiin myös yksittäisten otteluiden tuloksiin. Jos tähtipelaaja loukkaantuu juuri ennen ottelua, tämä vaikuttaa luonnollisesti joukkueen voittomahdollisuuksiin ja myös jalkapallo kertoimet muuttuvat.

Vetosääntöihin tutustuminen

Tässä artikkelissa esitellään eri vetomuotoja pintapuolisesti, mutta on muistettava, että kukin vetomuoto sisältää tiettyjä sääntöjä. Muista siis käydä läpi kaikki rajoitukset ja säännöt ennen vedon asettamista ja varmista, että ymmärrät kaiken.

Huomioon kannattaa ottaa asioita kuten onko veto voimassa myös jatkoajalla. Säännöt selviävät parhaiten suoraan vedonlyöntisivustolta, jossa pelaat.

Mitä pelejä joukkueet priorisoivat

Kaikki ottelut eivät ole joukkueille yhtä tärkeitä, minkä takia suuren yleiskuvan seuraamisen on hyödyllistä. Valmentajat saattavat priorisoida tiettyjä otteluita pistetilanteen mukaan. Jos joukkue on jo johdossa ja kausi on loppumaisillaan, joukkue ei todennäköisesti pelaa enää täysillä, vaikka se periaatteessa pystyisikin takomaan paljon maaleja vastustajaa vastaan.

Vertaile ja löydä parhaat jalkapallo kertoimet

Vaikka olisitkin löytänyt hyvän vedonlyöntisivun, yksi sivusto ei voi aina tarjota markkinoiden parhaita kertoimia. Jos haluat varmistaa itsellesi kunkin ottelun parhaat jalkapallo kertoimet, suosittelemme käyttämään useita eri sivustoja ja luomaan useita eri pelitilejä. Samalla pääset hyödyntämään eri sivustojen bonustarjouksia.

Jos jalkapallo vedonlyönti on sinulle vain pientä hauskanpitoa pikkupanoksilla, pienillä kerroineroilla ei ehkä ole kovin suurta merkitystä. Jos kuitenkin pelaat tosissasi ja usein, kertoimien vertailu kannattaa pitkällä aikavälillä.

Seuraa ottelua

Tärkeä osa vedonlyöntiä on ottelun seuraamiseen liittyvä jännitys. Siksi ottelun seuraaminen TV:stä tai vedonlyöntisivuston kautta on suositeltavaa – onhan vedonlyönnin loppujen lopuksi tarkoitus olla hauskaa puuhaa, joka tuo sinulle jännitystä. Myös live-vetojen vetäminen on helpompaa, kun peli pyörii nenän edessä ruudulla.

TV:stä näkee yleensä vain yleisimmät ottelut. Jos haluat seurata vähemmän tunnettuja liigoja eri maissa, otteluita voi kuitenkin seurata usein eri vedonlyöntisivujen kautta.

 Jalkapallo Vedonlyönti Vihjeet

Jalkapallo vedonlyönti: parhaat ottelut

Jos jalkapallomaailma ei ole sinulle vielä kovin tuttu, tutustuminen kannattaa aloittaa tutuista ja turvallisista otteluista, jotka ovat yleisesti tunnettuja. Myös jalkapallo vedonlyönti vihjeet ovat parhaiten saatavilla suurille joukkueille, mikä tekee taustatyön tekemisestä helppoa.

Valioliiga

Valioliiga on maailman seuratuin – vaikkakin toisten mielestä myös yliarvostettu – liiga. Pelikausi on vuosittain elokuusta toukokuuhun asti, ja vetoa voi toki lyödä ennakoivasti myös kauden ulkopuolella. Valioliigassa pelaa useita huippujoukkueita, joten jalkapallo vedonlyönti on erityisen yllätyksellistä ja jännittävää.

Mestarien liiga

Mestarien liigaa pidetään maailman arvokkaimpana jalkapallokisana. Siinä eurooppalaiset eliittijoukkueet pelaavat toisiaan vastaan Euroopan mestaruudesta.

Kausi alkaa alkukesästä karsinnoilla ja kiihtyy syyskuun ja joulukuun välillä, kun cup-otteluita aletaan pelata. Mestarien liigassa pelaa legendaarisia joukkueita kuten Real Madrid ja Barcelona, joten jännitys on taattua.

Kansainväliset kisat

Kansainväliset kisat eli Eurocup ja MM-kisat järjestetään vain kerran neljässä vuodessa, mikä tekee niistä erityiset. Näissä kisoissa myös vedonlyönti on hieman haastavampaa, eikä siihen ole olemassa yksiselitteistä opasta. Tietyt maat, kuten Belgia ja Ranska, pyörivät kuitenkin tilastojen kärjessä vuodesta toiseen.

Lukemattomat jalkapallo vedonlyönti vihjeet kuitenkin tukevat tiedon haussa ja perehtymisessä. Seuraavia kisoja odotellessa voit perehtyä eri maiden liigoihin ja muihin jalkapallokilpailuihin, mikä auttaa saamaan yleiskäsityksen eri maiden menestyksestä. MM-kisojen seuraaminen ja jalkapallo vedonlyönti siinä sivussa on joka tapauksessa jännittävää puuhaa, jota ei kannata jättää välistä, kun kisojen aika on taas!