Jalkapallon EM 2020

Commercial content | New Customers Only | 18+

Kaupallinen sisältö | Vain uusille asiakkaille | 18+

Kuudennettoista jalkapallon Euroopan mestaruuskisat, jalkapallon EM 2020 -kisat järjestetään ensi vuonna kahdessatoista kaupungissa Euroopassa. Suomi on mahdollisesti myös mukana tänä vuonna karsintojenkin jälkeen.

24 maata ottaa osaa alkulohkoihin. Karsintoihin osallistui 55 jäsenvaltiota ja tähän lukuun kuuluu myös kaikki isäntämaat.

Kymmeneen lohkoon jaetut joukkueet on jaettu myös niin, että viidessä lohkossa pelaa viisi joukkuetta ja lopuissa lohkossa kuusi joukkuetta. Suoraan EM-kisoihin pääsee kaksi parasta joukkuetta. Kansojen liigan eli Nation’s Leaguen pudotuspelien voittajat saavat neljä paikkaa.

Kuuden alkulohkon jälkeen järjestetään neljännesvälierät Kööpenhaminassa, Bukarestissa, Dublinissa, Glasgowssa, Amsterdamissa, Bilbaossa ja Budapestissa. Münchenissa, Bakussa, Pietarissa ja Roomassa järjestetään puolestaan sekä puolivälierät että lohkovaiheen matsit. Välierien ja loppuottelun sijainniksi on valikoitunut Lontoo.

Lopputurnauksessa pelaavat 24 maata, jotka on jaettu kuuteen lohkoon, joissa jokaisessa on neljä joukkuetta. Jokaisen lohkon ensimmäiseksi ja toiseksi sijoittuneet jalkapallojoukkueet neljän parhaan lohkokolmosen ohella pääsevät pudotuspeleihin. Pudotuspelit tarkoittavat neljännesvälieriä, puolivälieria, välieriä ja loppuottelua.

[TDM]

Jalkapallon EM 2020 -kisat ja historia

Jalkapallon EM 2020 -kisat järjestetään neljän vuoden välein ja sitä kutsutaan myös jalkapallon arvoturnaukseksi. Jalkapallo on Euroopassa kovatasoista ja suosittua. Kovimmat maat eurooppalaisesta jalkapallosta ovat yleisesti löytyneet Keski-ja Etelä-Euroopasta, mutta viime vuosina myös pohjoisemmat maat ovat näyttäneet kyntensä.

Jalkapallon EM-kisoja on järjestetty vuodesta 1960 lähtien. Voittajamaita lukuisista Euroopan maista on kymmenen, joten kovin suurta hajontaa voittajamaissa ei siis ole. Tämä tarkoittaa sitä, että vain muutamat maat pitävät pintansa vuodesta toiseen, mutta yllätyksiäkin on onneksi saatu väliajoin nähdä.

Ranska sai toimia ensimmäisenä maana, jossa järjestettiin jalkapallon EM 2020 -kisat 1960. EM-turnauksen järjestämisestä oli neuvoteltu jo useita vuosikymmeniä. Ensimmäisen turnauksen voitti Neuvostoliitto, mutta karsintojen jälkeen turnauksessa olikin vain neljä maata pelaamassa EM-voitosta.

Italiassa kaksi vuosikymmentä myöhemmin järjestetyissä kisoissa EM-kisat muuttuivat kahdeksan maata käsittäväksi turnaukseksi, jonka jälkeen maiden määrä tuplaantui seuraavan kerran vuonna 1996. 2016 puolestaan maita oli jo 24, joka on siis tämänkin vuoden määrä.

Kymmenen maata on päässyt jalkapallon EM 2020 -kisat -voittajiksi kaikkien näiden vuosikymmenten aikana. Espanja ja Saksa ovat voittaneet jalkapallon EM 2020 -kisat kukin kolmesti. Muita voittajamaita ovat Ranska (kahdella mestaruudellaan). Yhden EM-mestaruuden ovat voittaneet Neuvostoliitto, Italia, Tsekki, Englanti, Tanska, Kreikka ja Portugali.

Jalkapallon EM 2020

Kansojen liiga

Nations League on pienempien jalkapallomaiden puolella siinä mielessä, että nämä jalkapallomaat saavat toisen mahdollisuuden päästä jalkapallon EM-kisoihin 2020. Nations Leaguen kautta neljällä maalla ja joukkueella on mahdollisuus päästä kisoihin, tavallisten karsintojen ohella.

Nations League alkoi vuonna 2018 syyskuussa. Nations Leaguen lohkojen voittajat pelaavat maaliskuussa 2020 liigan voitosta. Samalla lohkovoittajista selviää ne joukkueet, jotka saavat EM-kisoista paikan pudotuspelien kautta. Nämä neljä joukkuetta tulevat pelaamaan 20 perinteisesti karsitun joukkueen ohella EM 2020 -kisoissa.

Lohkovoittajien turnaus pelattiin viime kesänä 2019 ja loppuottelussa turnauksen voitti Portugali.

Nations League tullaan pelaamaan kahden vuoden välein.

Suomi ja Jalkapallon EM 2020 -kisat

Suomen kanssa samassa karsintalohkossa ovat Kreikka, Bosnia, Armenia, Liechtenstein sekä Italia. Suomi on pärjännyt tänä vuonna lupaavasti ja jalkapallon EM 2020 -kisat saattavat olla totista totta vuonna 2020 Suomelle.

Suomen päävalmentajana toimii näissä kisoissa Markku Kanerva. Tärkeimpiä nimiä suomalaisista pelaajista on tietenkin hyökkäyksestä vastuussa oleva Teemu Pukki, mutta myös joukkueen maalivahti Lukas Hradecky.

Suomi on tähän mennessä voittanut muun muassa Armenian Turussa pelatussa ottelussa. Armenia kaatui 3 – 0, muun muassa juuri Teemu Pukin tekemistä maaleista.

Suomella on ollut epäonnea pelaajiensa kanssa, sillä kaksi tärkeää pelaajaa loukkaantui lokakuussa karsintamatseissa. Paulus Arajuuri ja Tim Sparv eivät ole pystyneet pelaamaan omissa seuroissaan, mutta toivoa sopii että loppukisat menevät Arajuurelta ja Sparvilta nappiin.

Suomen joukkue, Huuhkajat pelaavat pikkuruisen Liechtensteinin maan joukkuetta perjantaina 15.11. Jos Huuhkajat voittavat ottelun, Suomi pääsee ensimmäistä kertaa koskaan jalkapallon EM-kisoihin kisaamaan. Markku Kanerva, päävalmentaja kertoi YLElle, että hän luottaa täysin pelaajien malttiin ja kärsivällisyyteen. Hänen mielestään joukkue on pystynyt jo aiemmin osoittamaan sen pystyvän käsittelemään kovatkin painetilanteet.

Liechtenstein on pelannut tasan Armenian ja Kreikan kanssa, joten Suomen voitto siitä ei ole mikään läpihuutojuttu. Suomen pelaajat eivät saa siis aliarvioida Liechtensteinia, sillä se voi olla yllättävänkin vaarallinen, vaikka ei kovin tunnettu jalkapallokentillä olekaan.

Jalkapallon EM 2020 -kisat ja Suomen matka tähän asti:

Italia – Suomi (2-0)
Armenia – Suomi (0-2)
Suomi – Bosnia & Hertsegovina (2-0)
Liechtenstein – Suomi (0-2)
Suomi – Kreikka (1-0)
Suomi – Italia (1-2)
Bosnia & Hertsegovina – Suomi (4-1)
Suomi – Armenia (3-0)
Suomi – Liechtenstein (3-0) SUOMI ON KISOISSA!!
18.11.2019 on vuorossa Kreikka – Suomi -ottelu.

Jalkapallon EM 2020 -kisat ja Suomen joukkue Huuhkajat

Suomen Huuhkajien maalivahdit ovat vuonna 2020 (nimi, ikä, maaottelut):

Nimi Ikä Maaottelut
Anssi Jaakkola 32 3
Jesse Joronen 26 7
Lukas Hradecky 29 57

Huuhkajien puolustajat:

Nimi Ikä Maaottelut
Albin Granlund 30 17
Janne Saksela 26 7
Jere Uronen 25 40
Joona Toivio 31 63
Juha Pirinen 28 17
Juhani Ojala 30 26
Jukka Raitala 31 49
Leo Väisänen 22 1
Markus Halsti 35 35
Paulus Arajuuri 31 42
Sauli Väisänen 25 18
Valtteri Moren 28 5

Huuhkajien keskikenttä:

Nimi Ikä Maaottelut
Glen Kamara 24 17
Joni Kauko 29 15
Moshtagh Yaghoubi 25 6
Petteri Forsell 29 12
Rasmus Schüller 28 39
Robert Taylor 25 10
Robin Lod 26 37
Simon Skrabb 24 12
Thomas Lam 25 21
Tim Sparv 32 73

Huuhkajien hyökkääjät:

Nimi Ikä Maaottelut
Eero Markkanen 28 17
Fredrik Jensen 22 10
Jasse Tuominen 23 14
Joel Pohjanpalo 25 32
Kasper Hämäläinen 33 63
Lassi Lappalainen 21 7
Pyry Soiri 25 20
Rasmus Karjalainen 23 9
Teemu Pukki 29 78
Tim Väyrynen 26 16

EM 2020 otteluohjelma

Jalkapallon EM 2020 -kisat alkulohko alkaa 12. kesäkuuta 2020 Roomassa. Alkulohkon ottelut pelataan seuraavasti:

  • A – lohkon otteluiden tapahtumakaupungit ja -maat ovat Rooma (Italia) ja Baku (Azerbaijan). B-lohkon otteluiden kaupungit ovat puolestaan Pietari (Venäjä) ja Kööpenhamina (Tanska).
  • C – lohkon ottelut nähdään seuraavissa paikoissa: Amsterdam (Hollanti) ja Bukarest (Romania). D-lohkon ottelu: Lontoo (Iso-Britannia)i ja Glasgow (Skotlanti)
  • E – lohkon ottelut: Bilbao (Espanja) ja Dublin (Irlanti) ja viimeisempänä muttei vähäisempänä
  • F – lohkon ottelut järjestetään seuraavissa kaupungeissa ja maissa: Munchen (Saksa) ja Budapest (Unkari).

Alkulohkojen EM 2020 otteluohjelma kestää aina 24.6. 2020 asti.

Neljännesvälierien eli pudotuspelien EM 2020 otteluohjelma alkaa Juhannuksen jälkeen 27.6. 2020. Tapahtumapaikkoina otteluille ovat Lontoo, Budapest, Bilbao, Amsterdam, Kööpenhamina, Bukarest, Dublin ja Glasgow.

Puolivälierien EM 2020 otteluohjelma alkaa 3. heinäkuuta ja päättyy seuraavana päivänä 4. heinäkuuta 2020. Ottelut järjestetään Pietarissa (Venäjä), Munchenissa (Saksa), Bakussa (Azerbaijan) ja Italian Roomassa.

Välierien EM 2020 otteluohjelma on varattu Lontoon Wembleylle yksinoikeudella. Välierät järjestetään 7. heinäkuuta 2020 ja 8. heinäkuuta 2020. EM 2020 otteluohjelma päättyy loppuotteluun eli finaaliin 12. heinäkuuta 2020.

Vedonlyönnistä yleisesti – EM Veikkaus 2020

Jalkapallon EM 2020 -kisat ovat otollinen kohde vedonlyönnille, sillä vedonlyöntisivustot ja kasinot ovat avanneet reippaasti etukäteisvetoja. Etukäteen voi veikata esimerkiksi maita, jotka tulevat ottamaan toisistaan mittaa loppuotteluissa ja välierissä. Etukäteisvedoista yksi suosituimpia on Jalkapallon EM -kisat -voittajan veikkaaminen.

Vedonlyöntisivustot järjestävät runsaasti erilaisia vedonlyöntimahdollisuuksia, koska jalkapallon EM 2020 -kisat ovat sen verran merkittävä tilaisuus. Voidaan puhua jopa runsaudenpulasta, mutta on tietysti parempi, että jokaiselle löytyy oma vedonlyönnin tapa.

Tulosvedossa lyödään vetoa ottelussa muodostuneesta lopullisesta maalien määrästä sekä lopputuloksesta. Pitkävedossa lyödään vetoa siitä, mikä on ottelun voittajajoukkue. Pitkävedossa voidaan lyödä vetoa myös tasapelistä.

Ranska ja Englanti ovat ennakkosuosikkeja, mutta niiden lisäksi kannattaa pitää silmänsä auki Espanjan ja Belgian kohdalla. Monilla entisaikojen suosikkimailla on ollut hiukan nihkeämpi menestys, joten esimerkiksi Italiaa ja Kroatiaa ei tänä vuonna pidetä suosikkimaina tällä hetkellä.

EM Veikkaus

Jalkapallon EM 2020 -kisat ja EM jalkapallo kertoimet

EM jalkapallo kertoimet eivät sinällään yllätä, koska totutut jalkapallon parhaat maat ovat kertoimissa luonnollisesti pienimmillä numeroilla, oli sitten vedonlyöntisivusto mikä tahansa.
Ranska ja Englanti ovat odotettuja voittajamaita, joten niiden EM jalkapallo kertoimet ovat pienimmät mitä jalkapallon EM -veikkaus tarjoaa tällä hetkellä. Hiukan yllättäen italia ei ole enää suosikkimaita, mutta toisaalta maan joukkue ei ole onnistunut pitämään tasoa yllä totuttuun tapaan viime aikoina.

EM veikkaus on siitäkin mielenkiintoista, koska tapahtuman aikainen vedonlyönti voi olla aivan toisenlaista kertoimiltaan kuin ennakkoon tapahtuva vedonlyönti. Karsinnat ovat vielä kesken, joten tilanne elää ja se tekeekin urheiluvedonlyönnistä mielenkiintoista ja jännittävää.

Jos haluaa saada paremmat mahdollisuudet menestymiseen jalkapallon EM 2020 -kisat -veikkauksissa, on tarpeen tutustua joukkueiden tämän hetkiseen tilanteeseen, niiden vahvuuksiin ja heikkouksiin sekä itse jalkapallon sääntöihin. Tämä parantaa mahdollisuuksia runsaasti, mutta kuten aina elämässä, satunnaisuus ja yllätykset määrittelevät kuitenkin paljon lopputulosta.

Puolivälieriin on matkaa vielä mukavasti, sillä ne pelataan vasta kesäkuussa 2020 ja silloinkin vasta kuun loppupuolella. EM veikkaus puolivälieristä on yksi mielenkiintoisimpia ja jännittävimpiä vedonlyöntikohteita, sillä ne viitoittavat tietä tuloksillaan myös koko jalkapallon EM 2020 -kisat lopputulokseen.

Puolivälierät voivat tuoda vielä monia yllätyksiä eteen, mutta näissäkin voi pärjätä ottamalla asioista selvää etukäteen. MIkä on joukkueen yleiskunto, ovatko maalitykit mukana vai onko joku tärkeä avainpelaaja loukkaantunut, kuka on otteluiden maalivahtina? Tällaisia kysymyksiä pohtiessa voi saada todennäköisyyslaskelmat paremmiksi omaa vedonlyöntikohdetta arvuuttaessa. Omaa suosikkia ei välttämättä veikata voittajaksi.

Jalkapallon EM 2020 -kisat -semifinaalit järjestetään Lontoossa heinäkuun alkupuolella. Kun puolivälieristä on päästy semifinaaleihin, alkavat varmasti tarkentua jo mahdolliset voittajat. Mutta kuten aina, ei kannata nuolaista ennen kuin tipahtaa. Yllätyksiä voi sattua, vaikka ne eivät aina niin todennäköisiä olisikaan. Siksi EM jalkapallo kertoimet ovatkin korkealla mahdollisten mustien hevosten kohdalla. Edelleen kannattaa olla selvillä joukkueen sen hetkisistä vahvuuksista ja ennen kaikkea heikkouksista.

Jalkapallon EM veikkaus ja voittajavedonlyönti

Jalkapallon EM 2020 -kisat päättyvät loppuotteluun, jonka aikana vedonlyönti käy melkoisilla kierroksilla ja vedonlyöjien hermot ovat kireällä. Voittajavedonlyönti on suosituinta vedonlyöntiä, mitä jalkapallon EM-veikkaus tarjoaa asian harrastajille. Tässä vaiheessa myös joukkueet ja niiden pelaajat ovat käsittämättömän paineen alla, joten loppuottelussa voi käydä mitä vaan, vaikka joukkueet olisivat varustautuneet kuinka hyvin.

Tämä ei kuitenkaan poista sitä mahdollisuutta, etteivätkö tiedot joukkueista ja pelaajien kunnosta auttaisi oikean lopputuloksen arvaamisesta. Lopputulosta ei kuitenkaan kukaan voi tietää etukäteen, vaikka jalkapallo on viime vuosina saanutkin tuta lajin sisällä rehottaneesta korruptiosta. Jalkapallon EM 2020 -kisat ovat kuitenkin mitä todennäköisimmin turvassa tällaisesta mahdollisuudesta, jossa lopputulos olisi päätetty etukäteen rahamiesten neuvotteluissa.

Jalkapallon EM -kisat 2020 päättyvät loppuottelussa, joka järjestetään Lontoossa Wembleyn Stadionilla. Loppuottelun ajankohta on heinäkuussa, 13.7. 2020, joten niihin on vielä hyvin aikaa. Vedonlyöjien ja jalkapallon fanien kannattaakin laittaa anomus vapaapäivistä ja lomista hyvissä ajoin, jotta matseista pystyy nauttimaan täysin rinnoin. Ja jos onni suo, niin täysin rahapussein.

Jalkapallon EM 2020 -kisat televisiossa

Jalkapallon EM 2020 -kisat näytetään YLEn toimesta ja niitä voi katsella myös YLE Areena -palvelusta, joka toimii esimerkiksi tietokoneella, älypuhelimella, tabletilla ja pelikonsoleilla kuten PlayStation 4.

Karsinnat näytetään ainakin Viasatin palveluissa, mutta internetistä saattaa löytyä sopivia striimauspalveluja, jotka näyttävät otteluita ilmaiseksi. Näiden taso ei usein päätä huimaa, mutta kovimmat jalkapallon fanit eivät tästä välitä.

Television lisäksi otteluita voi myös usein kuunnella radioasemilta, joita löytyy internetistäkin lukuisia ja monilla eri kielillä.

Jalkapallon EM 2020 -kisat – triviatietoa EM 2020 -kisoista

Jalkapallon EM-kisoissa 2020 otetaan ensimmäistä kertaa käyttöön EM-kisojen historian aikana niin sanotut videoerotuomarit. Videotuomarit ovat ratkaisevassa asemassa silloin kun tavalliset tuomarit kentällä eivät huomaa rikettä. Tällöin videoerotuomarit voivat katsoa videolta, mitä ottelussa on oikeasti tapahtunut. Videoerotuomareiden käyttö onkin tarpeen jalkapallossa, joka on saanut kyseenalaista mainetta pelaajien törkeällä näyttelyllä.

Pelaajat esittävät loukkaantuneensa mitä kummallisimmissa tilanteissa, jolloin tuomarit ovat luulleet vastapuolen pelaajan esimerkiksi potkaisseen tai lyöneen. Näissä tilanteissa on tullut tarpeeksi monta keltaista tai punaista korttia, joten videoerotuomarit toivottavasti saavat kitkettyä näyttelyä ottelun tuoksinassa.

Jalkapallon EM kisat – yhteenveto

Jalkapallon EM 2020 -kisat ovat varmasti kaikkien jalkapallofanien yksi tärkeimmistä turnauksista koskaan, sillä ne ovat ensimmäistä kertaa järjestetty kahdessatoista kaupungissa ja kahdessatoista eri maassa. Numero 12 seuraa myös päivämäärissä, sillä alkulohkon matsit alkavat 12. kesäkuuta 2020 ja turnaus päättyy finaaliin 12. heinäkuuta 2020.

Tänä vuonna myös suomalaiset jalkapallofanit ja EM veikkaus -harrastajat ovat erityisellä mielenkiinnolla seuraamassa otteluita alusta alkaen, sillä Suomella on parhaimmat edellytykset koskaan päästä pidemmälle jalkapallon Euroopan mestaruus-kisoissa. Suomen joukkuetta eteenpäin viemässä on totta kai koko joukkue. Katseet kohdistuvat erityisesti kuitenkin maalivahti Lukas Hradeckyyn ja hyökkääjä Teemu Pukkiin, jotka ovat näyttäneet taitonsa useaan otteeseen.

EM veikkaus on kiivasta koko jalkapallon EM-kisojen ajan, sillä uhkapelaaja voi lyödä vetoa sekä ennakkoon että tapahtuman aikana. Kertoimia kannattaa tarkastella pitkin matkaa, joskin Ranska ja Englanti pysyttelevät kertoimissa selvinä ennakkosuosikkeina. EM jalkapallo kertoimet voivat kuitenkin muuttua tietyissä vedonlyönneissä.

Uhkapelaajan kannattaa ottaa selvää joukkueista etukäteen sekä seurata mitä niiden parhaimmille pelaajille kuuluu. Loukkaantumisia tulee valitettavasti olemaan eikä jalkapallon EM 2020 -kisat voi niiltä välttyä. Ne vaikuttavat kuitenkin lopputuloksiin, joten vedonlyöjän kannattaa olla hereillä eikä lyödä vetoa pelkästään fiiliksellä.

Jalkapallon EM 2020 -kisat tulevat olemaan historialliset turnaukset, joita muistellaan vielä vuosikymmeniä jälkikäteen. Jalkapallofanit ja vedonlyöjät tulevat olemaan liimattuna televisioiden ääreen kesällä 2020, varsinkin 12. kesäkuuta ja 12. heinäkuuta välisenä aikana, jolloin ovat alkulohkojen ja loppuottelun ajankohdat. Onnekkaimmat pääsevät seuraamaan otteluita paikan päälle eri maissa, joissa kisoja tänä ja ensi vuonna järjestetään. Jalkapallon EM kisat ovat aivan kohta, joten varustaudu kisoihin ottamalla selvää joukkueista ja niiden pelaajista jo nyt.