Koripallo vedonlyönti – Termistöä, vihjeitä ja miten veikata

Commercial content | New Customers Only | 18+

Kaupallinen sisältö | Vain uusille asiakkaille | 18+

Oletko juuri aloittamassa vedonlyöntiä, vai onko vedonlyönti jo tuttua sinulle? Oli tilanne mikä hyvänsä, jos sinua kiinnostaa urheiluvedonlyönti, ja erityisesti koripallo vedonlyönti, olet löytänyt tiesi oikeaan paikkaan.

Tässä artikkelissa käymme läpi yleisimpiä koripallo vedonlyönti asioita, koripallo Euroliiga faktoja, koripallo live asioita, sekä tietysti Nba vedonlyöntivihjeet.

Koripallo vedonlyönti on siitä mielenkiintoinen, että pelikentillä voi tapahtua vaikka mitä. Se on kuitenkin hyvä ymmärtää jo tässä vaiheessa, että kisojen kovimpien joukkueiden tunteminen ei ainoastaan riitä. Se, että fanitat esimerkiksi Chicago Bullsia ja Lauri Markkasta, ei riitä. Katsotaan mitä voimme opettaa urheiluvedonlyönnin perusteista!

Koripallo vedonlyönti

Kuinka lyödä vetoa koripallossa

Koripallo on vauhdikas laji, ja siinä pelit voivat päätyä kolminumeroisiin lukuihin. Lisäksi koripallossa on valtavasti rahaa pelissä, mikä aiheuttaa esimerkiksi paljon vaihtelua pelaajien suorituksissa ja joukkueiden vaihdoissa. Koripallo voi olla ensikertalaiselle vähän eritemposta kuin muut urheilut kannattaa tsekata vedonlyöntibonukset etusivulta jotta pääsee pieneen alku boostiin.

Koripallon kaksi suosituinta liigaa ovat Amerikan Nba sekä Euroliiga, jossa pelaavat Euroopan huippu joukkueet. Euroliigan päämaja on Espanjassa, ja Madridin joukkue onkin voittanut vielä eniten mestaruuksia.

Nba on siitä mielenkiintoinen, että pelit on jaettu kahteen konferenssiin: itäinen ja läntinen konferenssi. Joukkueet pelaavat eri konferensseissa, joista sitten kahdeksan parasta etenee pudotuspeleihin.

Nba:n tämän hetkinen mestari on Toronto Raptors, ja eniten voittoja on saavuttanut Boston Celtics. Tämän tietäminen, tai esimerkiksi Celticistä tai Lakersista tietäminen ei kuitenkaan vielä ole tarpeeksi koripallo vedonlyönti asioissa. Nba vedonlyöntivihjeet ja niiden yksityiskohdat esitellään myöhemmin tässä artikkelissa.

Yleisimmät pelimuodot

Koripallo vedonlyönti, kuten muidenkin suurten urheilulajien vedonlyönti on todella moninaista. Mitä enemmän peleissä on rahaa, sen mielenkiintoisemmaksi vedonlyöntikin muuttuu, ja sitä enemmän kisat keräävät katsojia.

Tässä kappaleessa käymme läpi, mitä erilaisia pelimuotoja koripallossa on. Selitämme myös pääpiirteittäin, miten niissä kannattaa veikata. Pelimuotoja ovat muun muassa Money Line, tasoitusveto, kokonaispisteet, Pitkän aikavälin vedot, sekä paljon muuta. Tässä kappaleessa esittelemme yleisimmät pelimuodot.

Koripallo pelityypit

Money Line

Jos olet uusi pelaaja, tai olet tottunut vain eurooppalaiseen sanastoon vedonlyönnissä, tämä Money Line veto voi olla uusi termi sinulle. Älä kuitenkaan säikähdä, sillä se on todella yleinen ja varmaan voimme rohkeasti mainita, ettei se ole ollenkaan hankala tai monimutkainen. Lähinnä siinä vain veikataan ottelun voittajaa.

Money Line veto on yleinen termi monissa muissakin urheilulajeissa, kuten esimerkiksi Pohjois-Amerikassa pelatut amerikkalainen jalkapallo, pesäpallo, jääkiekko, ja vaikka rugby. Tässä pelimuodossa ei ole mahdollista veikata tasapeliä, joten vetosi myös jatkuu jatkoajalle sen tarvittaessa.

Money Line vedossa ei ole mitään rajoituksia liigojen tai otteluiden suhteen, joten sitä voi siis myös pelata Nba ja Euroliiga otteluiden ulkopuolellakin. Tässä vedossa siis veikataan ottelun voittajaa kahden joukkueen välissä.

Yleensä tässä pelimuodossa kertoimet ovat todella pienet, jos veikkaat vain yksittäistä ottelua. Välillä tämä kannattaa, mutta yleensä on hyvä miettiä, jos vetoja kannattaisi asettaa useampaan otteluun.

Periaatteessa vastaavanlaisissa vedoissa on aina se tilanne, että jos kertoimet ovat alle 2, mahdollisuus voittaa on todella pieni verrattuna riskeihin, jota näillä kertoimilla otat.

Yleensä on siis turvallisinta lyödä vetoa altavastaajan puolesta, mutta se ei ole ainoa vaihtoehto. Joskus on järkevää panostaa suosikkijoukkueeseen, mutta sen kansa on oltava tarkkana.

Money Line on mahdollista pelata siis monivetona, jolloin sinulla on pelissä useampi ottelu ja niiden tulokset. Mahdollisuus voittaa monivedossa on hieman pienempi, mutta maksimoit voitonmaksut, jolloin voit helpommin voittaa kerralla, mutta ehdottomasti isommat summat.

Tämä on erityisen järkevää kauden aikana, jos sattuu olemaan otteluita viikon aikana, jotka on helpompi veikata.

Vedonlyöntivihjeet eri asioissa auttavat veikkaamaan tässä Pohjois-Amerikan isoimmassa koripalloliigassa. Kun opit pelitavat, voit myös helposti tunnistaa parhaat joukkueet monivetoihin.

Tasoitusveto (tai Spread)

Tämä veto on hyvin samanlainen jalkapallon tasoitusvedon kanssa. Tasoitusveto on hyvä vaihtoehto silloin, kun voittaja joukkue on selvä. Koripallo vedonlyönti tarkoittaa sitä, että veikkaat piste-eron perusteella. Kun peli alkaa, mahdollisuus voittoon joukkueille on tietysti 50/50.

Koripallo vedonlyönti ja tasoitusveto toimii niin, että tasoitus on sitä suurempi, mitä suurempi tasoero joukkueiden välillä on tai arvioidaan olevaksi.

Tasoitusnumerot ovat usein kaksinumeroisia, sillä usein etenkin Nba:ssa toinen joukkue pitää sisällään enemmän huippupelaajia, jonka ansiosta se on selvä ennakko suosikki.

On myös mahdollista pelata puolikkailla pisteillä, jonka vuoksi tasapeli ei ole enää mahdollista. Tietysti vedonvälittäjiltä löytyy myös muita erilaisia vaihtoehtoja ja lisiä tasoitusvetoihin, joten kannattaa tutustua laajemmin eri sivustoihin.

Lyhyesti sanottuna siis tasoitusveto on mukava tapa lyödä vetoa, sillä sen lisäksi, että arvaat oikein voittajan, sinun täytyy myös veikata piste-ero. Mahdollisuudet voittaa tasoitusvedossa ovat vielä Money Line vetoakin suuremmat.

Kokonaispisteet (tai Total-vedot)

Kuten myös tasoitusvedossa, myös kokonaispisteet vedossa on kaksi vaihtoehtoa lopputulokseen, joka on myös hyvin lähellä 50/50 tilannetta.

Pelin alussa ilmoitetaan aina niin sanottu määritelty pistemäärä. Vedonlyöjä voi sitten lyödä vetoa pelin lopputuloksesta, tai kokonaispistemäärästä, joka siis jää alle tai menee yli arvioidun pistemäärän.

Jos otetaan taas esimerkki Nba:n vedonlyöntivihjeiden puolesta, tämä yli menevä tai alle jäämä pistemäärä otteluissa on yleensä 195-220 pisteen välillä.

Tämä tietysti riippuu siitä, kuinka vedonvälittäjät ovat ilmoittaneet pistetilanteen. Koripallo Euroliiga taas sisältää erilaisia sääntöjä, mikä saattaa vaikuttaa pistemääriin.

Kuten muissakin vedonlyönti muodoissa, myös kokonaispiste vedoissa on eroavaisuuksia. Jotkut vedonvälittäjät tarjoavat esimerkiksi mahdollisuuden päivittää omia vetoja koripallo live peleissä.

Tämä on todella reilua, sillä jos taas otetaan esimerkiksi 195-220 pisteen väli, sen sisältä voi olla vaikea arvata oikein ottelun alussa.

Osa vedonvälittäjistä tarjoaa myös vain perinteisiä vetomuotoja, jos olet niihin tottunut.

Pitkän aikavälin vedot

Tämä tietysti tarkoittaa vetotapaa, kuten muissakin lajeissa, että pelaaja veikkaa tulevaa kauden tai turnausten voittajaa.

Pitkän aikavälin vedoissa voi mennä kuukausia, kun kauden alussa veikkaat voittajaa. Odotus voi olla pitkä, mutta erittäin palkitseva loppuen lopuksi. Tämän lisäksi voit asettaa myös monivetoja Outright-vedonlyönnin ohelle.

Yleisin on siis aluksi veikata joukkue, joka tulee voittamaan kisat. Tässä toisinaan auttaa viime vuosien voittajien tutkailu, mutta se ei itsessään vielä riitä. On esimerkiksi hyvä seurata uutisia, ja tutkailla missä pelaajat liikkuvat, tai etenkin huippupelaajat, sillä he voivat helposti ratkaista uuden joukkueensa voittamisen.

Vaihtoehtoisia pitkän aikavälin vetoja ovat esimerkiksi arvokkaimman pelaajan arvaaminen, esimerkiksi Nba:ssa konferenssi vaiheen voittajan veikkaaminen molemmissa konferensseissa, tai ihan vain sarjan voittajan arvaaminen.

Koripalloveikkaus

Koripallo vedonlyönti ja Euroliiga

Koripallo vedonlyönti ei koske ainoastaan Nba-kilpailuja, vaan mukana on myös hyvin suosittu euroliiga vahvoine joukkueineen. Nba vedonlyöntivihjeet voidaan kuitenkin myös yleistää euroliigaan, sillä perus periaate on sama.

Euroliigassa kuitenkin on erilaiset säännöt, ja ottelun kestotkin saattavat muuttua. Tämä voi vaikuttaa lopullisiin tuloksiin, minkä vuoksi on hyvä tutustua tarkasti sääntöihin. On myös tärkeää olla menemättä niin kutsutulla ”auto pilotilla”, kun veikkaat eri liigojen välillä. Tämä minimoi virheet, jotka saattavat johtua juuri eri tavoista lyödä vetoa.

Nba vedonlyöntivihjeet

Jos pelaat, koska haluat voittaa kylmää käteistä, on todella tärkeää, että tutustut tarkasti erilaisiin asioihin koripallossa. Periaate on se, ettet voi valmistautua liian huolellisesti. Joskus siitä huolimatta, että kaikki tietosi ovat päivitetyt ja ajankohtaiset, tulee tilanteita, kun koripallo-ottelut yllättää. Yllätysten minimoimiseksi on tärkeää valmistautua hyvin.

Aiemmin tässä artikkelissa kävimme läpi yleisimpiä tapoja lyödä vetoa koripallossa, mutta tässä vielä muutama vinkki nimenomaan Nba-liigaan.

Esimerkiksi tämän hetken päävalmentajalla Gregg Popovichilla on eniten voittoja. Tällä hetkellä Popovich valmentaa San Antonio Spursia.

Toiseksi kovin valmentaja on Miami Heat valmentaja Erik Spoelstra, ja kolmanneksi eniten voittoja on haalinut Rick Carlisle Dallas Mavericksista.

Valmentajien ja pelaajien vaihtoja on aina hyvä seurata juurikin tästä näkökulmasta, sillä usein joukkueen suorituksen voi arvioida heidän mukaan.

Vedonlyöntistrategiat koripallossa

Kuten aiemmin mainittu, on erittäin tärkeää valmistautua huolellisesti urheiluvedonlyöntiin. Siinä kaikki urheilutietämys on valttia, mutta etenkin tilastojen seuraaminen. Koripallo live on tunnettu tapahtumarikkaasta ilmapiiristä, joten pelien aikana ei näitä tilastoja ole kovinkaan helppo seurata.

Tämän vuoksi hyvä valmistautuminen on valttia. Tässä kappaleessa käymme vielä läpi koripallo vedonlyönti asioita ja sen tärkeimmät seikat.

Tarkastele tilastoja

Amerikkalainen urheilu on tunnettu jo monet vuosi kymmenet tarkoista tilastoistaan, joita he pitävät joka lajissa. Tilastot löytyvät todellakin yksityiskohtia myöten, jota tavallinen katsoja ei edes ymmärrä seurata. Euroopassa näin tarkka tilastointi on aloitettu vasta 2000-luvulla.

Tilastot antavat sinulle vihiä joka vedonlyönti muodossa, joten niitä ei kannata aliarvioida. On tietysti hauska kokeilla onneaan mututuntumalta, mutta tämä usein aiheuttaa pettymyksiä.

Koripallo vedonlyönti on todella yleistä, joten tilastoihin löytyy kymmeniä sovelluksia, joita voi käyttää hyväksi pelatessa.

Valitse suosikkipelimuotosi

Kaikki aiemmin luettelemamme vedonlyöntitavat ovat todella mukaansa tempaavia. Vaikka jotkut vaikuttavatkin vähän samanlaisilta, pelatessa niistä löytyy huomattavia eroja. Tämän vuoksi on todella tärkeää tutustua jokaiseen, ja joko teorian pohjalta tai kokeilujen jälkeen valita oma suosikki.

Tämä on erityisen tärkeää, sillä monesti tutuksi tullut pelimuoto tekee sinusta huipun juuri kyseisessä vaihtoehdossa. Jos jatkuvasti pelailet eri muotojen välillä, saatat sekoittaa säännöt.

Kun valitset suosikkipelimuotosi, pääset myös seuraamaan omaa kehitystäsi. Näin tiedät, josko paranet ajan myötä, vai josko jokin toinen pelimuoto sopisi sinulle paremmin.

Kotikenttäetu

Kotikenttäetu näkyy tietysti jo ottelun nimessä, mutta sitäkään ei kannata aliarvioida. Toiset joukkueet ovat tunnetumpia suoriutumaan kotikentillään paremmin kuin toiset. Tämä voi johtua suoraan psykologisesta vaikutuksesta, mutta myös tunnetusti hyvästä yleisöstä.

Nba:ssa toisin kuin muissa kilpailuissa vierasjoukkue on yleensä listattu ensimmäisenä. Jotkut vedonvälittäjät kuitenkin muuttavat näkymää eurooppalaisen jalkapallon mukaiseksi, joten on hyvä vielä itse selvitellä asiaa.

Tässä siis vielä toinen vinkki: kannattaa käyttää vain yhtä tai kahta hyväksi kokemaa sovellusta, sillä johdonmukaisuus on tässäkin valttia.

Kertoimet ja parhaat vedonvälittäjät

Oletko kokenut vedonlyöjä? Haluatko tosissasi tienata rahaa? Sitten tämä on sinulle itsestäänselvyys. Parhaiden kertoimien tunnistamista ei voi kuitenkaan liikaa korostaa.

Kun tutustut erilaisiin vedonvälittäjin, sinulle käy nopeasti selväksi, ketkä tarjoavat parhaat kertoimet. Joskus tässä auttaa, kun pelaaja on avannut useamman pelitilin, jotta voit pelata juuri sillä alustalla, joka tarjoaa parhaat kertoimet.

Jos pelailet ihan vain viihteen vuoksi, kertoimet eivät tietystikään ole sinulle niin tärkeitä. Valitse silloin vain hyvä, toimiva vedonvälittäjä, ja pidä hauskaa! Pienet palkinnot siivittävät mukavasti otteluita etenkin, jos muutenkin tulee katsottua paljon urheilua.

Koripallo vedonlyönti onkin siitä hauskaa, että se lisää kovasti jännitystä jo jännittäviin peleihin ja tapahtumiin. Lisäksi opit enemmän, kun seuraat intensiivisemmin.

Erilaisia koripallo kilpailuja

Nba on luonnollisesti maailman suurin koripallokilpailu, mutta muitakin löytyy. Aiemmin tässä kappaleessa esittelimme vähän koripallo Euroliiga juttuja, ja lisäksi Kansainvälinen Koripalloliitto (FIBA) järjestää erilaisia kilpailuja, kuten maailmanmestaruus kilpailut, Eurocup, olympialaiset, ystävyysottelut ja paljon muuta.

Kaikilla kilpailuilla on eri säännöt, kuten esimerkiksi kentän koko, ottelun kesto, ja sallittujen virheiden määrä.

Näihin riittää nopea tutustuminen, ja tietysti mitä enemmän katsot otteluita, sen helpommaksi näiden perusasioiden ymmärtäminen muuttuu. Koripallo vedonlyönti on todella hauska viihdemuoto, joka varmasti viihdyttää pelaajaa kuin pelaajaa.