Tennis vedonlyönti – Tutustu vinkkeihin ja eri vetomuotoihin

Commercial content | New Customers Only | 18+

Kaupallinen sisältö | Vain uusille asiakkaille | 18+

Oletko innokas tenniksen seuraaja, joka haluaa oppia lyömään vetoa ja tehdä otteluiden seuraamisesta entistä jännittävämpää? Tennis vedonlyönti voi tuntua ensinäkemältä helpolta kuin heinänteko, koska pelaajia on yleensä vain kaksi, pelit eivät voi päättyä tasapeliin ja otteluiden voittajasuosikit ovat monesti tiedossa etukäteen.

Tennis vedonlyönti pitää kuitenkin sisällään useita mutkikkaita yksityiskohtia, joiden huomioiminen on tärkeää, jos haluat onnistua vedonlyönnissä. Tässä artikkelissa käymme läpi tennisvedonlyönnin perusteet, tennis kertoimet sekä jaamme parhaat tennisvihjeet ja tietoa eri otteluista. Tutustuttuasi artikkeliin tiedät, mitä odottaa vedonlyönniltä ja mitä pelimuotoja kannattaa valita milloinkin.

Tennis vedonlyönti

[TDM]

Tennis vedonlyönti: yleisimmät pelimuodot

Tennis on yksi vedonlyöntisivustojen suosituimmista lajeista ja maailmanlaajuisesti seurattu urheilulaji. Yksittäisten tennistähtien menestys kiinnostaa monia, ja pelin luonteen vuoksi yksittäiset pelaajat ovat pelissä paljon esillä verrattuna vaikkapa jalkapalloon.

Alla käymme läpi yleisimmät pelimuodot, joita tennis vedonlyönti pitää sisällään.

Voittajaveto

Aloitetaanpa tennisvihjeet helpoimmasta ja yksinkertaisimmasta tennisvedosta, joka on tennisottelun voittajan veikkaaminen. Tässä pelimuodossa valitset voittajan kahden pelaajan – tai nelinpelissä kahden joukkueen – väliltä.

Lajin ominaispiirteisiin kuuluu se, että tennisotteluilla on yleensä etukäteen selkeä voittajasuosikki. Tämän suosikin tennis kertoimet ovat usein 1/8 (1.125) tai tätäkin pienemmät, erityisesti jos kyse on huippupelaajista ja turnauksen ensimmäisistä kierroksista.

Panostaminen tunnettuihin suosikkipelaajiin kuten Djokovic tai Murray on toki varman päälle pelaamista, mutta ongelmana on, että tällöin myös voitot jäävät melko pieniksi. 10€ panoksella voittoa kertyy yllä mainitulla kertoimella vain 1,25€, eli kunnon palautusten saamiseksi myös panosten on oltava suuria.

Yhteen pelaajaan sijoittaminen on kuitenkin aina riskialtista, sillä ottelussa voi tapahtua aina odottamattomia käänteitä.

Toisin sanoen tennis vedonlyönti yhdestä voittajasta ei ole välttämättä kovin fiksua, jos ajatellaan hyödyn ja riskin suhdetta. Sen sijaan parempi vaihtoehto voi olla yhdistelmäveto, jossa voit asettaa monta voittajasuosikkia ja parantaa täten myös voittomahdollisuuksiasi huomattavasti.

US open

Tasoitusveto

Tasoitusveto kuuluu suosituimpien pelimuotojen listalle monessa eri urheilulajissa, eikä myöskään tennis vedonlyönti ole poikkeus. Tasoitusveto on keino tasoittaa pelin valtasuhteita, jos pelaajien tai joukkueiden tasoero on merkittävä.

Tasoitusveto näytetään voitettujen pelien määränä. Ne lisätään toisen pelaajan tulokseen, ja vastapelaajalta otetaan sama määrä pois tasoeron tasoittamiseksi. Alla oleva kuva esittää tasoituksen, joka on suuruudeltaan 4.5 peliä.

Tässä esimerkissä voittajasuosikki on Nadal. Siksi pelaajan kertoimet pysyvät suotuisina, vaikka tuloksesta vähennetään tasoituksena 4.5. Jos taas vastapelaaja Fognini voittaa tasoituksella, voit saavuttaa niin kutsutut evens-kertoimet.

  •  Ottelun lopputulos: Nadal voittaa lukemin 6-4, 6-4
  •  Pelejä yht. ottelussa: Nadal 12, Fognini 8
  •  Tulos Nadalin tasoituksen ollessa -4.5: Nadal 7.5, Fognini 8
  •  Tulos Foglinin tasoituksen ollessa +4.5: Nadal 12, Fognini 12.5

Yllä näytetyissä esimerkeissä veto hävitään, kun Nadalille on annettu -4.5 tasoitus – tämä huolimatta siitä, että Nadal todellisuudessa voitti ottelun. Veto, jossa on +4.5 tasoitus Foglinille, puolestaan voitetaan.

Muista myös huomioida, että jos tasoitus sisältää esim. puolikkaita pelejä tai pisteitä, mahdollisia pelituloksia on vain kaksi. Tämä johtuu siitä, että tennisottelut eivät voi päättyä tasapeliin.

Tulosveto

Tulosveto on kolmas pelimuoto, jonka tennis vedonlyönti sisältää. Siinä vedonlyöjä veikkaa ottelun tulosta kuten montako erää kukin pelaaja voittaa.

Myös tässä vetomuodossa tennis kertoimet pysyvät pieninä, jos pelissä on selkeä voittajasuosikki. Tällä vedonlyönnillä voit kuitenkin saada suuremmat palautukset kuin voittajavedolla, jonka kävimme läpi ensimmäisenä.

Jos tennisottelu jaetaan viiteen erään, myös erilaisten lopputulosten mahdollisuuden kasvavat suhteessa. Tilanne on tällainen esimerkiksi miesten Grand Slam -tennisotteluissa.

Jos haluat lyödä vetoa suuremmalla riskillä mutta myös saada mahdollisesti suuria voittoja, voit kokeilla veikata tietyn erän lopputulosta. Koska tällaisen tuloksen ennustaminen on erityisen vaikeaa, myös tenniskertoimet ovat vastaavasti korkeat.

Muut pelimuodot tennikseen

Yleisimpien pelimuotojen lisäksi tennis vedonlyönti sisältää erittäin monta muutakin vedonlyöntitapaa. Yhdistelemällä yllä mainittuja pääset kuitenkin pitkälle ja voit tutustua vedonlyönnin kiemuroihin rauhassa.

Perusperiaate tenniksessä ja monessa muussa urheilulajissa on, että mitä merkittävämpi ottelu on kyseessä, sitä suurempi valikoima myös pelimuotoja on saatavilla.

Yksittäisiin otteluihin liittyvien vetojen lisäksi tennikseen liittyvät myös Ante post -vedot. Niissä veikataan kokonaisen turnauksen voittajaa eli suurempaa kokonaiskuvaa. Tällaisten veikkausten tekeminen edellyttää hyvää lajituntemusta ja pelaajien kuulumisten tiheää seuraamista.

Suosittelemmekin lukemaan läpi eri sivustojen tennis vihjeet säännöllisesti, jotta pysyt perillä uusista muutoksista. Tällainen tennis vedonlyönti on haastavampaa mutta mahdollisesti myös palkitsevampaa kuin vain pieniin yksityiskohtiin keskittyminen.

Toisaalta tennis vedonlyönti voi olla hyvinkin yksityiskohtaista, ja siinä voi lyödä vetoa myös yksittäisistä pisteistä. Tenniksessä kertoimet vaihtelevat välillä hyvinkin nopeasti jopa jokaisen pisteen jälkeen, eli vedonlyöntitilanteet ja tennis kertoimet voivat muuttua äkkiä.

Siksi onkin oleellista, että asetat panoksesi juuri oikealla hetkellä. Turvallisinta tämä on pelitauolla, jolloin pisteitä ei kerry.

Tenniksestä

Tennisvihjeet ja vedonlyöntistrategiat

Nyt kun tiedät, millaisia vedonlyönnin muotoja tennis sisältää, on aika siirtyä syvemmälle strategioiden pariin.

Nämä tennisvihjeet auttavat sinua hiomaan omaa strategiaasi vetoja suunnitellessasi. Kun muistat huomioida nämä tekijät ennen vetojen asettamista, onnistumismahdollisuutesi kasvavat.

Pelaajien vertaaminen

Tenniksessä tärkein huomioitava seikka on se, minkä tasoisia pelaajat tai nelinpelissä peliparit ovat. Maailmanranking antaa hyvän suuntaviivan tämän arvioimiselle, mutta toisaalta tennis on myös täynnä yllätyksiä.

Suosittelemme perehtymään ajankohtaisiin pelitilastoihin ja tuloksiin, jotta saat hyödyllistä taustatietoa senhetkistä tai tulevaa ottelua varten.

Tennispelaajien pelityyli vaikuttaa lisäksi moneen asiaan pelissä. Jos tunnet pelaajan hyvin ja tiedät, miten hän esimerkiksi reagoi palauttaessaan syöttöjä, myös lopputuloksen arvaaminen helpottuu.

Tenniskentän ja pelin olosuhteet

Tenniskentän laatu ja tyyppi voivat vaikuttaa huomattavasti pelaajien suoritukseen, joten pelipaikka on tietysti huomioitava myös vedonlyönnin yhteydessä.

Tunnettu esimerkki tästä on Nada, joka on voittanut Ranskan avoimet yhdeksän kertaa kymmenen vuoden aikana ja on täten massakenttien hallitsija. Jos ottelu pelataan ulkona, myös säätila ja ilmasto voivat vaikuttaa peliin.

Otteluiden painoarvo

Ottelut eivät ole aina keskenään samanarvoisia, vaan tiettyjen otteluiden voittaminen voi olla jollekin pelaajalle tärkeämpää kuin toiselle. Jos pelissä on esimerkiksi voittajan sijoitus suuremmassa mittakaavassa, kamppailu on luonnollisesti kovempaa kuin kirkkaasti johtavan pelaajan.

Loukkaantumiset ja muut vastoinkäymiset vaikuttavat niin ikään pelaajan suoritukseen, eikä vasta loukkaantunut pelaaja pysty luultavasti antamaan kaikkeaan, jos hän pelkää uutta vammaa tai ei halua hidastaa toipumista.

Jopa henkilökohtaisilla elämäntapahtumilla voi olla merkitystä pelisuoritukseen, vaikkei tämä liittyisikään suoranaisesti urheilulajiin. Uutisten ja laajemman kuvan seuraaminen on siis paikallaan, että pelaajien elämästä pysyy perillä.

Miten löytää hyvät tennis kertoimet

Jos vedonlyöntiin ei liity aikapainetta eikä ottelu ole vielä käynnissä, kertoimiin tutustumiseen kannattaa käyttää aikaa. Parhaat kertoimet löytää luonnollisesti vertailemalla eri sivustoja keskenään. Jos mielessäsi on valmiiksi tietynlainen tennis vedonlyönti, kertoimien vertailu on helppoa.

Live-vedonlyönnissä vertailuun ei sen sijaan ole juuri aikaa, sillä kertoimet muuttuvat erittäin nopealla tahdilla ottelun aikana ja tällöin on parasta keskittyä vain ottelun seuraamiseen ja itse vetojen vetämiseen.

Kun kerrytät enemmän kokemusta ja kokeilet eri sivustoilla pelaamista, saat pikkuhiljaa paremman tuntuman siitä, millä sivustolla on parhaat kertoimet live-peleihin. Tämän jälkeen voit pysytellä parhaaksi toteamallasi sivustolla.

Pelin seuraaminen

Jos haluat lyödä vetoa tenniksestä, haluat todennäköisesti myös katsoa itse otteita ruudulta etkä vain tuijottaa pelitilannetta numeroina.

Otteluiden seuraaminen on lähes pakollista, jos haluat lyödä nopeita live-vetoja ottelun aikana. Se antaa myös lisäjännitystä ja tarjoaa tietoa, jota tarvitset seuraavien vetojen vetämistä varten.

Suurimmat ottelut näytetään jopa televisiosta, mutta myös moni vedonlyöntisivusto striimaa tennisotteluita reaaliaikaisesti. Jos etsit sivustoa live-vedonlyöntiin, kannattaa tarkistaa, mitkä sivustot tarjoavat tämän ominaisuuden.

Tennis vedonlyönti: tennistapahtumat

Tennis on aktiivinen laji, josta voi lyödä vetoa vuoden ympäri lukuun ottamatta vuoden loppua, jolloin peleissä on noin kuukauden kestävä tauko. Katso alta tennisvihjeet parhaista otteluista, joista vedonlyönti kannattaa aloittaa.

Grand Slam

Grand Slam -turnaukset, joita on neljä, ovat kenties koko tennismaailman eniten arvostettuja kilpailuja. Turnauspalkinnoissa liikkuu valtavia rahasummia, ja parhaiten menestyneet pelaajat kerryttävät ranking-pisteitään runsaasti.

Turnaus Australian avoin Ranskan avoin Wimbledon Yhdysvaltain avoin
Logo Australian avoin Ranskan avoin Wimbledon US avoin
Ajankohta Tammikuu Toukokuu/kesäkuu Kesäkuu/heinäkuu Syyskuu
Kentän tyyppi Kova Massa Ruoho Kova

Tennis vedonlyönti Grand Slam -turnauksista voi tuottaa hyviä tuloksia, koska otteluissa on yleensä vahvat voittajasuosikit eikä suurempia yllätyksiä yleensä tule pelien aikana.

Kaikki tennismaailman tähtipelaajat osallistuvat näihin otteluihin lähes poikkeuksetta, sillä ne ovat tärkeimpiä otteluita sekä miesten että naisten tenniksessä.

Pelaajien koko kausi rakentuu Grand Slam -turnausten ympärille, sillä pelaajat haluavat olla parhaassa kunnossa juuri näitä turnauksia varten.

Ominaista Grand Slam -turnauksille on myös, että miesten kaksinpelit pelataan paras viidestä -periaatteella. Tällöin vedonlyöjä kohtaa epätodennäköisemmin ikäviä yllätyksiä.

Vaikka toinen pelaaja yllättäisin voittamalla suosikin pari kertaa, tällainen yllättäminen kolmesti peräkkäin on harvinaista.

Grand Slameissa on pidennetty otteluaika, mikä on yksi lisäsyy sille, että pelaajat pyrkivät huippukuntoon turnauksia varten. Kestävyys voi olla ratkaiseva tekijä erityisesti pelin loppuvaiheessa, ja se voi lopulta ratkaista koko ottelun.

ATP- ja WTA-kiertueet

ATP- ja WTA-kiertueet ovat seuraavaksi tärkeimpiä tennispelejä, koska pelaajat saavat niistä toisiksi eniten ranking-pisteitä Grand Slamin jälkeen. Myös näissä otteluissa vilisee alan huipputähtiä sekä miesten että naisten puolelta.

Toisin kuin Grand Slam, nämä kiertueet tulevat vastaan pelikauden lopussa. Tämä tarkoittaa, että pelaajat eivät ole välttämättä enää parhaimmillaan, joten myös tennis vedonlyönti voi pitää sisällään enemmän yllätyksiä. Pelitilanteita voivat muuttaa äkisti erilaiset vammat ja pelaajien väsyminen.

Tästäkin huolimatta ATP- ja WTA- turnaukset ovat antoisia vedonlyönnin kannalta, sillä niitä pelataan pitkin kautta ja ne vaikuttavat merkittävästi pelaajien rankingiin.

Erityisen yllätyksellisiä voivat olla kiertueiden pienemmät ottelut, sillä joskus menestyneimmät tähdet päättävät jättää ne kokonaan välistä tai eivät pelaa niissä täysillä.

Jos olet vedonlyöjänä perillä tällaisista mahdollisuuksia, sinulle voi avautua uusia ja hienoja mahdollisuuksia vedonlyöntiin. Siksi ajankohtaiset tennisvihjeet ja pelaajien seuraaminen pitkin kautta ovat erityisen tärkeitä asioita.

Davis Cup ja Fed Cup

Davis Cupissa ja Fed Cupissa ei liiku yhtä paljoa rahaa kuin yllä mainituissa turnauksissa, mutta sen sijaan pelissä on pelaajan oman maan menestys ja kunnia. Tämä tuo peleihin ihan oman ulottuvuutensa ja jännityksensä.

Koska nämä pelit pelataan maajoukkueina, yksittäinen maa tarvitsee menestyäkseen monta huippupelaajaa, eikä yksi hyvä pelaaja voi viedä maata voittoon itsestään. Näiden kilpailujen vedonlyönti on erityisen arvaamatonta.

Henkinen vahvuus korostuu näissä maajoukkueotteluissa, sillä kotikentällä pelattaessa pelaajilla on oman yleisön tuki kun taas vieraskentällä pelaaminen vaatii suurta henkistä kanttia ja paineen kestämistä.

Lopuksi

Vaikka tennis vedonlyönti voi tuntua aluksi yksinkertaiselta, tulet huomaamaan pian, että pelit ovat täynnä moniulotteisia tekijöitä ja yllätyksiä.

Jokaisessa turnauksessa on omat ominaispiirteensä, ja pelitilanteet ja pelaajien olosuhteet tulee huomioida erittäin monipuolisesti onnistuneiden vetojen vetämiseksi.

Nämä tennis vihjeet läpikäytyäsi pääset helposti alkuun ja voit perehtyä tennisotteluiden kiehtovaan maailmaan.